Voorpaginafoto
Protestantse Gemeente Noordwijk

Op woensdag 13 februari komt Kirsten Benschop met haar nieuwe theatersolo ‘Die Ik Ben’ naar Noordwijk. In deze voorstelling duikt Kirsten met de nodige (zelf)spot in het gangenstelsel van ons menselijk brein, een labyrint waarin je snel vastloopt en waaruit ontsnappen moeilijk (b)lijkt. Waarom doen we wat we doen en zeggen we wat we zeggen? Waarom vinden we het moeilijk om eerlijk en oprecht te zijn, naar onszelf en onze omgeving? Waarom verschuilen we ons maar al te graag veilig achter de muren van ons ego en doen we ons voor als iemand die we eigenlijk zouden willen zijn? Intussen voelen wij ons verre van gelukkig en dempen we onze onrust en eenzaamheid door te zoeken naar voortdurende afleiding of een bezoekje aan de zoveelste therapeut. ‘Die Ik Ben’ rekent af met dromen over morgen en mijmeren over gisteren. Want is het leven niet veel eenvoudiger als je de realiteit zoals die zich aandient, accepteert zoals die is? En is contact niet wezenlijker als je je gekend weet zoals je écht bent?

 

 

‘Die Ik Ben’ is een confrontatie met het ‘dikke ik tijdperk’ waarin we geneigd zijn steeds grotere burchten om ons heen te bouwen en waarin geluk een doel op zich lijkt te zijn geworden. Scherp en ontroerend. Verhalend en poëtisch. Warm én humorvol. Met zang en muziek.

 

Kirsten Benschop brengt inspiratietheater waarin het gaat over het leven zelf. Spiritualiteit speelt vaak een rol. Grote onderwerpen weet ze klein te maken en brengt ze in haar voorstellingen voelbaar dichtbij. Met weinig middelen en met intens spel weet Kirsten een sfeer op te roepen die mensen raakt, inspireert en in beweging brengt. Na ‘Wie Stenen Losbreekt’, ‘Adempauze’ en ‘ Spiegeltijd’ is ‘Die Ik Ben’ haar vierde zelfgeschreven theatersolo waarin Kirsten zich laat horen en zien op een manier die we nog niet van haar kennen! Meer info: www.kirstenbenschop.nl

 

Datum en tijd: woensdag 13 februari, aanvang 20.00 uur, inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur en na de voorstelling napraten bij een glaasje sap of wijn.

Plaats: Zalencentrum De Vinkenhof

Aanmelding is fijn i.v.m. de catering: bij Simon Dingemanse  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gratis entree, maar wel het verzoek om een vrijwillige bijdrage