Voorpaginafoto
Protestantse Gemeente Noordwijk

 

Gezien de grote belangstelling en het enthousiasme van de cursisten in het afgelopen voorjaar, zal de Protestantse wijkgemeente ook het komende najaar een cursus iconenschilderen aanbieden. In een serie van 12 ochtenden gaan we -op weg naar kerst- aan de slag om een icoon van de aartsengel Gabriel te maken. Dit onder de deskundige leiding van Daniel en Carolien Tavenier. Denk niet ‘dit is veel te moeilijk voor mij’! Inzet, tijd en geduld maken dat u de eindstreep zult halen met een verrassend mooie icoon. Icoonschilderen is een meditatieve bezigheid waarin spiritualiteit, gevoel voor kleur en vorm en het omgaan met oude verftechnieken samenkomen. Elke sessie begint met een icoongebed, daarna een korte overdenking of meditatie, gevolgd door een ‘technische’uitleg. Dan pas gaan we – in stilte - aan het werk. Er is een korte koffiepauze als onderbreking. Zowel beginners en gevorderden, van harte welkom. Iedereen krijgt aanwijzingen op zijn of haar eigen niveau.

Data en tijd: de woensdagen van 11 september – 4 december 2019 van 9.30 – 12.30 uur.

Plaats: Atelier familie Tavenier, Bronckhorststraat 41.

Kosten: 325 euro (incl. 100 euro materiaalkosten en koffie en thee) voor nieuwe deelnemers. Degenen die de icooncursus rond Franciscus hebben gevolgd, hoeven alleen een paneel van 40 Euro aan te schaffen, voor hen komen de totale kosten op 265 Euro.

Aanmelding: Daniël Tavenier, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 071 3616280