Op zondag 31 mei vieren we Pinksteren. Pinksteren is het feest, dat God bij ons thuis komt. God is overal, niet alleen in de kerk, maar ook thuis, op school en gewoon met jou. Met Pinksteren vieren we, dat we God kunnen begrijpen. Het is eigenlijk de geboorte van de kerk. Een verjaardagsfeestje van meer dan 2000 jaar. Het verjaardagsfeestje, dat God overal is en dat wij dat met elkaar mogen delen. Juist nu we vanwege de Corona-maatregelen minder kunnen, willen we die verjaardag vieren door te delen.

Pinksteren is ook het feest van in vuur en vlam staan. Het vuur verspreidt namelijk de Heilige Geest, God. Hij verwarmt als het ware ons. Op de Waddeneilanden dragen kinderen in de kerken met Pinksteren kronen met vlammetjes, die op een creatieve manier het vuur uitbeelden.

Ook wij hebben een creatief idee om met elkaar te vieren, dat God met ons is. In de kerk gaat dat nu wat lastig en daarom het volgende: We gaan met elkaar het vuur delen.

In bijgaand filmpje krijg je een uitleg.

Klik hier voor de begeleidende brief met daarin ook een uitleg.