De wijkgemeente Noordwijk van de Protestantse Gemeente te Noordwijk is op zoek naar een verbindende, inspirerende en creatieve

Predikant (m/v) 0,5 fte

die samen met het team van Windkracht 3pt0 in het diepe durft te springen en wil zorgdragen voor verdieping en inspiratie voor de leeftijdsgroep van 25-50 jaar.

De predikant werkt midden in onze levendige en veelzijdige gemeenschap met zo’n 2100 leden in een team van twee predikanten, een jeugdwerker en een kerkelijk medewerker ten behoeve van het ouderenpastoraat. Binnen de gemeente is verder een groot aantal vrijwilligers actief.

De gemeente kent een grote diversiteit aan vieringen. Naast de reguliere kerkdiensten zijn er regelmatig bijzondere diensten zoals kerk- en schooldiensten, vespers en thema diensten voor jong en oud. Voor deze diensten beschikt de gemeente over twee kerkgebouwen, ieder met een geheel eigen karakter.

De activiteiten van Windkracht 3pt0 vinden plaats in het Windkrachthuis in het centrum van Noordwijk aan Zee. Hier bevindt zich ook de werkplek van de beoogde predikant en van de jeugdwerker.

De kerntaken van de predikant(e) zijn als volgt samen te vatten:

Op verschillende manieren ‘middengroepers’ inspireren, motiveren en mobiliseren  door:

• leiding te geven aan het vrijwilligersteam van Windkracht 3pt0;
  • geloofs- en levensvragen van deze groep centraal te stellen in bijeenkomsten, vorming en toerusting en in diensten voor jong en oud;
  • samen met de ‘middengroepers’ en in overleg met de andere predikanten en jeugdwerker nieuwe vormen van vieringen en gemeente-zijn te ontwikkelen;
  • jaarlijks voor te gaan in ongeveer tien vieringen in de gemeente.

Mede gezien de bijzondere opdracht gaan onze gedachten uit naar een predikant(e) die:

• een aantoonbare affiniteit heeft met het leven van en werken met genoemde doelgroep;
  • in staat is deze mensen te inspireren en in te haken op wat hen specifiek bezig houdt;
  • samen met het team op zoek wil gaan naar nieuwe vormen van gemeente zijn;
  • binnen de gemeente ruimte weet te creëren voor de beleving van deze 'middengroepers' en daarbij het gemeente-zijn met de andere leeftijdsgroepen weet vast te houden en te versterken;

Het betreft een functie voor de periode van 4 jaar.

Informatie over Windkracht 3pt0 is te vinden op  www.windkracht3pt0.nl. Informatie over de Protestantse Gemeente te Noordwijk is te vinden op www.pkn-noordwijk.nl.

Klik hier voor de profielschets voor de functie

Klik hier voor de profielschets van de kerkelijke gemeente

Indien u belangstelling heeft, kunt u zich voor nadere inlichtingen wenden tot de voorzitter van de beroepingscommissie, Marjan van der Niet 06-81080438.

Uw schriftelijke reactie met een curriculum vitae kunt u tot uiterlijk 29 augustus 2020 sturen naar Peter Barnhoorn, (secretaris beroepingscommissie): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De eerste kennismakingsgesprekken zijn gepland op zaterdag 19 september 2020.