Voorpaginafoto
Protestantse Gemeente Noordwijk

Wijkgemeente Noordwijk

ds S.J. Dingemanse

Proef

Beste Website-bezoeker,

Op 11 juni 2017 ben ik als predikant begonnen in de Protestantse Gemeente Noordwijk. Vóór de periode in Noordwijk ben ik negen jaar dominee geweest in Maarn, daarvoor acht jaar in Meppel en  tien jaar in Odijk en de eerste vijf jaar op Schiermonnikoog. Ook ben ik nog enige jaren werkzaam geweest als docent godsdienst en maatschappijleer in het voortgezet onderwijs.

Mijn geboortejaar is 1958, ik ben getrouwd, heb drie volwassen kinderen met een partner en zes kleinkinderen.

De Protestantse Gemeente Noordwijk streeft er naar een open en gastvrije gemeente te zijn en probeert zoveel mogelijk mensen binnen en buiten de kerk te betrekken bij het leven van de kerkgemeenschap. Mijn pastorale werkgebied ligt zowel in Noordwijk aan Zee als Noordwijk binnen en daarbij werk ik nauw samen met mijn collega ds. Petra van der Burg. Daarnaast werk ik ook graag samen met de predikant die als pionier werkt vanuit Windkracht 3pt0, met de jeugdwerker en de kerkelijk werker voor het ouderenpastoraat. 

Ik werk met plezier als fulltime predikant in deze gemeente en verheug me steeds opnieuw in de samenwerking met vele vrijwilligers op allerlei gebieden. Ik sta graag in het midden van de protestantse kerk met zoveel mogelijk voelhorens naar de samenleving. Ik voel me thuis in deze gemeente die de nodige veelkleurigheid heeft en waar ruimte is voor nieuwe initiatieven. Als u mij als theoloog beter wilt leren kennen, kunt u de twee boeken lezen die ik geschreven heb, namelijk In beweging blijven. De gemeente op reis met de middengeneratie. Uitgeverij Skandalon 2010 en Leven tussen goed en kwaad. Denken over God en het goede leven bij ervaringen van zinloosheid. Uitgeverij Boekencentrum 2015.  Via een link op deze website kunt u ook kennis nemen van mijn laatste preken (o.a. via www.kerkomroep.nl) en als u –wel of geen kerklid- er behoefte aan heeft om contact op te nemen voor informatie, consultatie of een vertrouwelijk gesprek, dan kunt u mij bellen of mailen. Een predikant is aangesteld om tijd te hebben voor mensen, dus er moet altijd een gaatje te vinden zijn.

Contactgegevens Simon Dingemanse

 

ds P. v.d. Burg

Proef

Even voorstellen
Mijn naam is ds. Petra van der Burg. Sinds 22 januari 2017 ben ik - na ruim een jaar als interim predikant in de gemeente werkzaam geweest te zijn - als part-time predikant (80%) verbonden aan de Protestantse wijkgemeente Noordwijk. Ik ben geboren in 1964, getrouwd, heb een studerende zoon en dochter en woon aan de noordkant van Zoetermeer. Als het weer en de werktijden (niet al te laat in de avond) het enigszins toelaten vind ik het heerlijk om op de fiets naar Noordwijk te komen. In de Vinkenhof heb ik een prima kamer waar ik uitstekend kan werken, mensen kan ontvangen voor allerlei overleg of ontmoeting, aan het eind van de dag even op adem kan komen om ’s avonds weer met frisse energie aanwezig te kunnen zijn op een gesprekskring, vergadering o.i.d.. Mijn loopbaan kent een aantal wisselingen. In het jaar 1990 ben ik afgestudeerd in de studie theologie aan de Universiteit Leiden en vervolgens aan de slag gegaan als predikant van de SOW-gemeente De Gaarde in de wijk Oostgaarde in Capelle a/d IJssel. In het jaar 2000 - toen de kinderen nog klein waren – heb ik de overstap gemaakt naar het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA om daar als staflid werkzaam te zijn. Gedurende tien mooie jaren heb ik vanuit die plek een unieke inkijk gehad in de wereld van politiek, bestuur en beleid. Maarrr... wat me vooral raakt is de diepgang in het contact met mensen in de verschillende fases van hun leven en die wonderlijke zoektocht naar bronnen van inspiratie. Ieder mensenleven, iedere organisatie, of het nu een zorginstelling, een kerk, een school of een bedrijf is, dankt uiteindelijk zijn kracht en vitaliteit aan innerlijke bewogenheid. Roeping, inspiratie, toewijding zijn de woorden die daarbij horen.... en dat brengt met terug bij mijn eerste liefde, de kerk, voor mij nu de kerkelijke gemeenschap in Noordwijk. Een open gemeenschap met veerkracht, elan en het unieke vermogen om elkaar de ruimte te geven zodat jong en oud, rijk en arm, single of double, doorgewinterde gelovigen en twijfelaars zich thuis voelen. Ik hoop van harte dat ik u zal ontmoeten bij de vele activiteiten die onze gemeenschap rijk is. Wanneer u daar prijs op stelt, maak ik graag een afspraak voor een persoonlijke ontmoeting. Warme groet,
Ds. Petra van der Burg

Contactgegevens Petra van der Burg

 

Predikant pionier

Vacant

 Kerkelijk werker

Vacant

Jeugdwerker

Vacant

Voor informatie / profiel over de Protestantse Gemeente van Noordwijk klikt u hier.

 

Wijkgemeente Ichthus

ds J.A.J. Pater
Willem van Beelenstraat 24
2202 XG  Noordwijk
Tel.: 071 – 747 1010

Voor adressen, tel.no. enz.: zie op wijkichthus.nl